”The Tyrants of Death Tour” som besöker Malmö och Moriska paviljongen på onsdag är ett ganska hyfsat paket med brutalmusik.

Med på turnén är de kritikerrosade nykomlingarna ABIOTIC. Har lyssnat in deras debutskiva ”Casuistry” från 2015 och gillar skarpt deras tekniska dödsmetall. Sen har vi de inte helt okända CATTLE DECAPITATION som förutom att värna om djur och natur nog kan ställa till med ett sjujäkla grind- och dödsrens.

Sist men absolut inte minst så har vi dödsveteranerna tillika turnéns huvudakt SUFFOCATION. De har hängt med sedan 1988 och varit kan man nog säga stilbildande inom dödsmetall. CANNIBAL CORPSE trummis Paul Mazurkiewicz sa i en intervju när de planerade sin turné för att fira bandets 25-årsjubileum att det hade varit coolt om de kunde dra ihop ”The Big Four of Death Metal” och ge sig ut på vägarna. De band som Paul listade förutom sitt egna var MORBID ANGEL, DEICIDE och SUFFOCATION.

Till spelningen på onsdag så har även belgiska EXUVIATED och kroatiska INFERNAL TENEBRA anslutit. Det kommer med andra ord att bli en helkväll med brutalrens, blastbeats och djupa growl. Så det är bara att masa sig dit på onsdag, värma upp nackmusklerna och gubbröja*.

The Tyrants of Death Tour 2016

*Gubbröja – att stå långt bak i konsertlokalen med armarna i kors och långsamt gunga med huvudet i takt till musiken.

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s