Det är smått galet att SPIRITUAL BEGGARS – ett svenskt, väl erkänt rockband som släppt nio skivor – inte har spelat på hemmaplan på 16 år. Hur är det ens möjligt att lyckas undvika en enda sverigespelning på så lång tid?

Ett troligt svar är tid. Att bandmedlemmarna har svårt att pussla ihop sina kalendrar för SPIRITUAL BEGGARS och sina åtaganden för respektive medlems huvudband. Det är ju trots allt ett sidoprojekt, fast ett ganska stort sådant. Utan att överdriva kan man kalla SPIRITUAL BEGGARS för en så kallad ”supergrupp” då medlemmarna spelar i band som ARCH ENEMY, CANDLEMASS, OPETH, GRAND MAGUS, KAMCHATKA och FIREWIND. Ganska fullt upp med andra ord.

Alltså 16 år sedan de sist spelade i Sverige. Själv har jag väntat i 14 år på att få se dem live, ända sedan jag kom i kontakt med dem första gången genom skivan ”On Fire” som släpptes 2002. För övrigt en av mina favorithårdrocksplattor.

Men i morgon är banne mig 14 års väntan över. Biljetten inhandlades redan i februari till Malmö-spelningen på KB. Så att säga att man är taggad är ingen direkt underdrift. Det ska bli extra kul då vi är ett helt gäng som ska dit och rocka loss. Kan det bli bättre fredagsmys än bra livemusik, goda vänner och pilsnerdricka?

SPIRITUAL BEGGARS – ”Turn The Tide”

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s