Musikscrobblartjänsten Last.fm är sedan länge en favorit. Det är kul att hålla lite koll på vad man lyssnar på och även få relevanta musiktips utifrån vad man gillar. Häromveckan damp det ner ett mail från Last.fm med hälsningsfrasen Greetings, top Decapitated listener! – med fanns också en länk till deras YouTube-kanal.

Länken gick till den första av två liveframträdanden med polska dödsmetallbandet DECAPITATED. Under namnet Lightship95 Series låter Last.fm artister som är på väg uppåt och etablerade artister uppträda live med full sättning i en studio i London. I videon presenteras sen utvald statistik om artisten som till exempel populäraste låt, topplyssnare, taggar med mera. Alltsammans är väldigt snyggt och nördigt paketerat.

Trevligt att Last.fm uppmärksammar brutaldöds och inte bara pop och rock. Man är inte direkt bortskämd med att större musiktjänster pushar för hårdare hårdrock än VOLBEAT. Även grymt att få se och höra DECAPITATED uppträda live under ordnade former och med bra ljudkvalitet.

Så tryck på play, höj volymen, dra i gång en egen moshpit bakom skärmen och njut. För nu blir det åka av med polskt vansinne i två akter!

DECAPITATED – ”The Blasphemous Psalm to the Dummy God Creation”

DECAPITATED – ”Blood Mantra”

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s