Vem trodde att Steve Stevens (Billy Idols gamle vapendragare) skulle släppa en av de bästa plattorna 2008. ”Memory Crash” bjuder på ett knippe sjukt bra instrumentala låtar plus ett par med sång där Doug Pinnick från King’s X står för den ena sånginsatsen.

Ifall du vanligtvis inte gillar instrumentala-gitarr-onani-skivor så tycker jag att du i alla fall borde ge den här en chans. Steve spelar med hjärta, attityd och en massa spelglädje. Melodierna och helheten betyder mer än att lägga de snabbaste licksen.

Jag blev helt lycklig vid första genomlyssningen och ställer den lätt sida vid sida i skivsamlingen med Joe Satrianis ”Crystal Planet” som enligt mitt tycke är ett av de absolut bästa gitarralbumen som spelats in (rätta mig om jag har fel).

Ifall du fortfarande inte är övertygad så hittar du några smakprov på MySpace.

 

6 tankar

 1. Ursäkta att detta inte hanldar om Steve – det är så svårt att tycka något på allvar om en kille som Steve för att inte tala om omslaget på hans skiva.. Haaaiilerious.

  Jag vill uppmana dig,,,du som har ordets makt och publiken i ryggen att skriva om Kulturbolagets inavelsstyrda bokningsorganisation. För våren 2009 tackar vi än en gång för att få se Danko, Mustasch och Backyard. vad man än tycker om banden så är det begränsande i sin underhållning att år efter år efter år efter år se dessa djävla band.

  Gilla

 2. jag tycker att du ska tillägna omslaget till Yngwie Malmsteens nya platta ett inlägg. Kan vara det mest majestätiska omslag detta år har bringat oss. Är jag ironisk eller allvarlig?? who knows 🙂

  Gilla

 3. Ja du Mats, ibland så måste man se bortom det visuella Man kan ju inte döma boken efter omslaget 😉 Men jag håller med. De kunde ha gjort nått bättre.

  Om man ska säga någonting om Kulturbolagets utbud så kanske det har mer har att göra med vilka som är på turné och vill komma och spela i Malmö än om KBs bokningsorganisation. De band du nämner är ju nästan ständigt på turné så då är det nog oundvikligt att de dyker upp lite då och då. Jag tycker att KB brukar ha ganska varierat och bra utbud. Det är ju till exempel inte varje år som Dr. John är på besök.

  Gilla

 4. Ullis jag hoppas att din ironimätare slår i taket, för om du är allvarlig så blir jag riktigt orolig för dig. Det som skrämmer mig en smula är att Yngwie gör detta omslag på fullt allvar utan den minsta självdistans. Han tänkte nog: ”Äsch, det är nog ingen som märker att jag egentligen är 40 kg tyngre och 20 år äldre i verkligheten”.

  Gilla

 5. nja, men varken Mejeriet, Vega eller ens de där stället i Helsingborg har samma inavel i sina bokningar,, men ja håller med om att de då och då dyker upp riktigt bra saker,, även om inte Dr john är exakt min påse så gillar ja att han dyker upp.

  o va de gäller Yngwies nya så måste man ju älska de! – sjuuuukt skön kille.

  sen ser ja att Helmet kommer till DK,, lite sent för att vara lysande men jag tar mig gärna över bron för att höra lite gammal gitarrgruff i stompatakt! sugen?

  Gilla

 6. Det beror ju lite på när Page och grabbarna dyker upp. Fan, det var ett tag sen man lyssnade på Helmet. Jag tror att jag måste ladda iPhonen med lite Betty.

  Gilla

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s