När jag först hörde talas om omskrivna Spotify var jag en smula skeptisk. Dels till utbudet och dels till att inte kunna ta med sig musiken i sin mp3-spelare. Men man blev ju nyfiken på hur det skulle fungera.

Nu när jag testat vad Spotify går för så måste jag dock kapitulera. Det är nämligen ett lysande program med stor potential.

Spotify har ett gränssnitt som är väldigt likt iTunes. Så om man använder iTunes känner man sig som hemma nästan direkt.

Jag blev ganska snabbt imponerad av utbudet när jag började söka. Man hittar gammalt som nytt och faktiskt också en hel del obskyra saker. Och ingenting pekar på att utbudet direkt kommer att minska. Tummen upp för det.

En trevlig funktion om man använder Spotify som webbradio är att man förutom genres kan bestämma från vilket årtionde musiken skall plockas. Till exempel kan man välja att bara lyssna på musik från 70- till 90-talet. Tyvärr så kan man inte välja bara 70-tal och 90-tal utan 80-talet kommer med i mitten men det hoppas jag att man kommer att ändra i kommande versioner.

Sen har också utvecklarna av Spotify lyssnat på sina användare och lagt till så att man kan välja att de låtar man lyssnar på skickas (scrobblas) till sitt Last.fm-konto. Vilket inte är helt fel om man som jag använder mig av Last.fm:s rekommendationer för att hitta ny musik.

Jag kommer definitivt att använda Spotify som ett alternativ till iTunes. Det är ganska praktiskt att kunna spela låtar som man egentligen inte vill ha på sin hårddisk. Till exempel vid jul kan man skapa spellistor med julmusik utan att behöva äga låtarna. Har man fest kan man snabbt hitta gamla favoriter eller ”nostalgisurfa” utan att för den skull behöva ladda ner allt på sin dator.

Så jag rekommenderar helt klart att ni som gillar musik ska ge Spotify en chans. Perfekt för kontoret där man kanske inte får eller vill fylla sin dators hårddisk med en massa musik.

Här hittar du mer information om Spotify »
Här hittar du mer information om Last.fm »

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s