Av en slump hittade jag ett klipp på YouTube med gitarristen Guthrie Govan som helt gått mig förbi. Jag brukar vara lite svårflörtad när det gäller instrumental gitarrmusik. Missuppfatta mig rätt, jag älskar duktiga gitarrister och Joe Satriani är en av mina stora husgudar. Men för att jag ska fastna så måste det vara lika mycket hjärta som teknik och en stark känsla för melodier och ”sväng”.

Nått fick mig att fastna direkt när jag såg videon där han helt lugnt sitter  i en studio och spelar låten ”Fives”. Jag kände direkt att jag hittat en ny favorit gitarrist. Hans sound är lite mittemellan Joe Satriani och Steve Vai fast lite mer åt det jazzigare hållet.

Gillar ni videon så rekommenderar jag en genomlyssning av hans solodebut ”Erotic Cakes” från 2006.

Officiell webbsida »

Guthrie Govan -”Fives”

 

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s