En av mina stora favoritgrupper genom tiderna är Van Halen. Ingången var när jag lyssnade på klassiska musikprogrammet Rock Box i P3 och låten ”Good Enough” från deras då kommande platta med Sammy Hagar på sång som ersättare för sparkade David Lee Roth. Eftersom jag brukade banda Rock Box så snurrade avsnittet och ”Good Enough” x antal gånger i stereon innan de släppte ”5150” och jag kunde rusa till skivbutiken ock köpa ett ex av LPn. Det var det bästa jag någonsin hört.

Som många andra så håller jag Eddie Van Halen som en av de stora gitarrhjältarna. Hans inovativa och lekfulla spelstil har format dagens hårdrocksgitarrister mer än någon annan med undantag för Jimi Hendrix och Jimmy Page.

Mina tre favoritalbum (om jag måste välja) är ”Fair Warning” (1981), ”5150” (1986) och ”For Unlawful Carnal Knowledge” (1991).

Jag lyssnade mycket mer på dem för 15-20 år sedan men de har fortfarande en stor plats i mitt musikhjärta och dyker upp då och då i mina spellistor. Blev helt nostalgisk och lycklig efter att jag hittade en massa sköna liveklipp på YouTube. Så håll till godo med dessa fyra pärlor.

Hear About It Later
Grymt bra liveklipp med ”Diamond Dave” i högform

 

Judgement Day
Gratiskonsert i Dallas Texas 1991

 

Poundcake
Från MTV awards 1991

 

Don’t Tell Me (What Love Can Do)
Live från Arnhem, Holland 1995

 

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s