big_bears_gateSlumpade i förrgår fram låtar med Spotifys radiofunktion genom att välja ett tidsspan och sen klicka i och klicka ur en genre. Brukar upprepa detta tills jag fastnar för nån låt, artist eller skivomslag. I det här fallet var det genren blues och plötsligt dök omslaget till ”Big Bear’s Gate” upp med Judge Bone & Doc Hill.

Efter att ha lyssnat på ”Do The Hoodang” så var jag fast. Det var jäkligt bra. Skitig, naken och rå bluesrock med gitarr, trummor och fotstamp. Sen att sångrösten och ljudbilden bitvis rör sig i Tom Waits domäner gör det extra intressant.

Efter lite sökning på Google och Wikipedia så visar det sig att Judge Bone är en finsk singer/songwriter och gitarrist vid namn Tuomari Nurmio och trummisen Doc Hill heter egentligen Markku Hillilä.

Tuomari som varit aktiv sen 1979 och släppt ett drygt tjugotal plattor och hyllad för sina texter verkar ha haft så stort inflytande i hemlandet att vissa av hans uttryck och metaforer blivit en del av modersmålet.

Judge Bone – ”Do The Hoodang”

 

Tuomari Nurmio – ”Rannanjärvi elää”

Länk: ”Big Bear’s Gate” på Spotify

 

2 tankar

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s