Metallvärldens manligaste kvinnliga sångröst måste ändå tillhöra Angela Gossow i svensk/tyska Arch Enemy.

Missförstå mig rätt när jag säger att generellt låter inte kvinnliga hårdrockssångerskor nått vidare. Det brukar för det mesta bli krystat och ”skrikigt”. Jag har inga problem med sjungande tjejer i andra genres. Men i hårdrock och metall så funkar det inte för mig.

Angela är ett av de få undantagen. Hon har en jäkligt cool röst och growlar med bravur. En annan kvinna som verkligen också kan få fram metallisk skönsång blandat med growl är Morgan Lander från Kittie.

Kanske nån kan tipsa om fler bra kvinnliga hårdrockssångerskor att blanda upp med bland alla tuffa karlar. (Å kom nu bara inte dragandes med Lita Ford och Doro Pesch.)

Arch Enemy – ”My Apocalypse”

 

Kittie – ”Cut Throat”

 

6 tankar

  1. Bra och tänkvärd krönika du skrivit. Jag håller med dig i det mesta förrutom att jag håller kvar att Angela har en cool röst och ett bra growl 😉

    Bra tips du fick med i krönikan också. Jag har hört Otep tidigare men inte riktigt fastnat för dom. Ska nog ge dom en chans till för det lilla jag hörde via länkarna i krönikan lät bra.

    Gilla

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s