Den är inte bara en klassiker utan också en av de skivor jag definitivt skulle ha med till en öde ö. Återigen är det min kusins son som har ett finger med i att jag gillar den. Han visste vad han gjorde när han bandade av LPn till mig när jag var liten.

Grymma riff och grymma låtar som nog kan liknas vid tidig trash metal. Metallica influerades av deras demo ”Scene Of The Crime” inspelad 1981 där låten ”Let It Loose” var med så pass mycket att de till och med gjorde en cover av låten på en egen demo 1982.

Attityden och den genomgående råheten är svårslagen. Det ligger som ett distat filter över hela produktionen vilket många nog tycker låter illa men det är just det distade och skitiga som gör att det låter extra rått. Lite som att de ville spela in skivan fort så att inte energin skulle försvinna. Samma energi finns även i de explosiva gitarrsolon som avfyras. Ibland lite hellre än bra fast på ett bra sätt.

Mina favoriter är helt klart ”Let It Loose”, ”Ain’t No Fit Place” och ”The China Run”.

Savage - Loose 'N LethalFAKTA

Artist:
Savage

Titel:
Loose ‘N Lethal

Utgivningsår:
1983

Låtlista:
Let It Loose
Cry Wolf
Berlin
Dirty Money
Ain’t No Fit Place
On the Rocks
The China Run
White Hot

Musiker:
Chris Bradley – bas, sång
Andy Dawson – gitarr, sång
Wayne Renshaw – gitarr
Mark Brown – trummor

 

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s