Har inget minne av hur det kom sig att jag började lyssna på King’s X. Inga som helst spår i hjärnan av vem som kan ha introducerat dem för mig eller vart jag kan ha läst om dem. Det enda jag kommer ihåg är att jag var fast så fort jag hörde titelspåret på skivan ”Dogman”. Tungt, bluesigt och en sångare som menar vad han sjunger. De första veckorna slet jag nog nästan ut ytskiktet på cd-skivan med tanke på mängden laser den fick utstå.

King’s X lyckas balansera tunga låtar med tunga riff mot snygga melodislingor och stämsång. Fast utan att det känns mesigt eller tillrättalagt. Låtarna på skivan är rakt igenom kanon och avslutas med en svängig live-version av Jimi Hendrix klassiker ”Manic Depression”.

Jag gillar även själva ljudet på skivan. Tungt och basigt fast med krispiga gitarrer och sen Dougs fantastiska sång i fokus. Och visst har väl Doug även ett jäkligt coolt ljud i basen?

Fortfarande blir jag lika lycklig varje gång ”Dogman” drar igång på stereon. Må vara nostalgi tänker man, men nej. Det är en förbannat bra skiva helt enkelt.

Mina favoritlåtar på skivan förutom titelspåret är ”Shoes”, ”Pillow”, ”Fool You”, ”Human Behaviour” och ”Black The Sky”.

king's X - DogmanFAKTA

Artist:
King’s X

Titel:
Dogman

Utgivningsår:
1993

Låtlista:
Dogman
Shoes
Pretend
Flys And Blue Skys
Black The Sky
Fool You
Don’t Care
Sunshine Rain
Complain
Human Behaviour
Cigarettes
Go To Hell
Pillow
Manic Depression

Musiker:
Doug Pinnick – bas, sång
Ty Tabor – gitarr, sång
Jerry Gaskill – trummor, sång

 

2 tankar

  1. Ännu en rockblogg! Fan vad jag har tur idag då…! 😀 Keep it up! btw, kika in i min blogg. tror du hade gillat den 🙂 är nämligen rockfotograf och har plåtat allt från små osignade lokala band till några av världens största rocklegender. Bilder och backstageskvaller dyker upp titt som tätt varvat med mitt liv och lite foto, musik och stil… check it out och lägg till mig i bloglovin om det passar damen! 😉 Kram!

    Gilla

  2. Tjena Satanja!
    Skoj att du hittade hit. Rockfotograf lät inte helt fel så jag ska definitivt spana in din blogg.

    Rock on! 🙂

    Gilla

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s