Monster Magnet - KB, Malmö 2010
Han har blivit tjock och tunnhårig. Läderbyxor, bar överkropp och skinnväst har bytts ut till jeans, svart tröja och täckande skinnjacka. Gitarren hänger lojt på magen och används lite när lusten faller på. Dave Wyndorf är långt ifrån sina forna dagar som sexig, het rockstjärna. Men hans triumfkort är rösten och förmågan att skriva bra låtar.

När Monster Magnet kliver på KBs scen så är det ingen tvekan. De kliver på och dunkar igång stoner-maskinen för fulla spjäll. Publiken är med från första stund och jag befinner mig i ett hav av viftande händer och vajande huvuden. Mina förväntningar inför kvällen har varit ovanligt höga och desto närmare kalendern tickade mot den 12 november desto mer övertygad blev jag att det skulle bli en kanonspelning.

Vad skönt det är när ens förväntningar infrias. Monster Magnet regerade och det tack vare herr Wyndorfs grymma sångröst och att de har ett gäng med kanonlåtar i bagaget. Singel ”Gods And Punks” från senaste skivan mosade fram som en ångvält. Andra höjdpunkter var ”Radiation Day”, ”Powertrip” och givetvis klassikern ”Space Lord”.

Antalet ökade kilon måste ha boostat hans stämband för jäklars vilken tyngd han fått i pipan. Det verkar som han själv också är medveten om det då han nyttjar den till max. Hela han lyser av pondus.

Det blandas vilt mellan nytt och gammalt så både de som följt dem sen de startade och de som nyss upptäckt dem borde fått sitt lystmäte fyllt.

Det var länge sen jag hade så roligt på en rock konsert att leendet satt fast i flera dagar.

Monster Magnet (support: Seventh Void)
KB, Malmö
Lördag 2010-11-13

 

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s