Marshall Headphones Minor, the box
En ”äkta” hårdrockare borde ha äkta Marshall-ljud i öronen. Eller hur? Så därför fixade jag en försenad julklapp till mig själv i form av ett par ”Marshall Headphones Minor”.

Förväntningarna är ganska stora när de legendariska förstärkartillverkarna skapat sina första hörlurar. För att inte tala om coolhetsfaktorn. De finns i två modeller, Major som är vanliga hörlurar med kåpor och Minor som är en variant av in-ear lurar.

Marshall Headphones Minor, the box is open

Till min glädje har de snott detaljer från förstärkardesign och kringutrustning när de skapat sina lurar. Till exempel så är sladden klädd med flätat ”tyg” precis som vissa gitarrsladdar brukar vara. Det är inte bara en snygg detalj utan lurarna blir i princip trasselfria. Den ”guldpläterade” telepluggen ser dessutom ut som en minivariant av en gitarrsladds teleplugg. Snyggt!

Marshall Headphones Minor, closeup

Varje öronsnäcka pryds på utsidorna av Marshalförstärkarnas klassiska rattar. Den lilla klämman som håller lurarna på plats i jackslaget har prytts med en guldplatta med en infräst logotype. Det är de små detaljerna som gör det.

Jag är egentligen inte så kräsen vad det gäller hörlurar men Minor ger ett mycket gediget och hållbart intryck och de låter riktigt bra. Öronsnäckorna sitter kvar mycket bra i öronen fast jag tyckte att de såg lite skumma ut innan jag petade in dem första gången. Helt klart tummen upp för dessa snygga, coola och välljudande lurar.

Här hittar du mer information ifall du blev sugen: www.marshallheadphones.com

 

2 tankar

  1. Tjena offe!

    Jag köpte mina Minor på Mstore i Lund. Men de skulle få in dem i butiken i Malmö också när jag var där och frågade strax innan jul.

    Har dock märkt en glitch med lurarnas teleplugg och min iPhone 4. Pluggen verkar gå aningens för djupt vilket resulterar i att pluggen blir känslig om den vickas, till exempel om man har den i fickan så byter den låt själv eller avbryter telefonsamtal vilket i princip gör dem oanvändbara om man inte sitter stilla. Men jag har åtgärdat felet genom att göra en tunn distansring (cirka två A4-papper tjockt) så att pluggen inte går ända in. Så nu funkar de klockrent 🙂

    Gilla

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s