Köpte ”Antipop” som utfyllnad för att få gratis frakt på en beställning hos Boxman. Om jag inte minns helt fel så var det just utfyllnadsskivan som blev den jag lyssnade mest på. Jag var inte så insatt i Primus musik men hade hört bitar av ”Sailing The Seas Of Cheese” och tyckte de lät coola.

Det är en fantastisk funk-metal-pop-rock platta som nog är det närmsta mainstream Primus kommer att vara. Låtarna är lite rockigare, mer sammanhållna och lättillgängliga än på deras andra skivor. Vilket nog har en hel del med de gästartister och gästproducenter som medverkar på skivan. Inga mindre än Tom Morello (Rage Against The Machine, Audioslave), Stewart Copeland (The Police, Oysterhead), James Hetfield (Metallica), Jim Martin (Faith No More), Fred Durst (Limp Biscuit), Martina Topley Bird och Tom Waits gör vad de kan för att sätta olika avtryck på produktionen.

”Antipop” är en skiva som man blir glad av och det tack vare svängiga låtar, speglädje och Les Claypools nasala ”disney-röst” som pricken över det berömda i:et. Att basspelet är briljant behövs inte ens nämnas.

Jag tycker att alla som är skeptiska till Primus borde ge dem en chans till och lyssna på inledningsspåret ”Electric Uncle Sam”.

Höjdarna på skivan är ”Lacquer Head”, ”Ballad Of Bodacious”, ”The Antipop” och ”Coattails Of A Dead Man”.

FAKTA

Artist:
Primus

Titel:
Antipop

Låtlista:
Intro
Electric Uncle Sam
Natural Joe
Lacquer Head
The Antipop
Eclectic Electric
Greet The Sacred Cow
Mama Didn’t Raise No Fool
Dirty Drowning Man
Ballad Of Bodacious
Power Mad
The Final Voyage Of The Liquid Sky
Coattails Of A Dead Man
The Heckle (hidden track)

Primus - Antipop

Utgivningsår:
1999

Musiker:
Les Claypool – bas, sång
Larry LaLonde – gitarr
Bryan Mantia – tummor

Lyssna på Spotify

 

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s