Pugh trio - Victoriateatern, Malmö, 2011
Picknickföreställningen med Pugh Rogefeldt och hans trio på Victoriateatern blev en jäkligt trevlig kväll. Bara konceptet i sig att man själv får ta med sig vad man vill äta och dricka är en grymt bra idé vilket även Pugh tyckte och undrade varför man inte alltid fick göra det.

Det blev en afton i gamla favoriters tecken då Pugh trio koncentrerade sig på tidigt 70-tal och Pughs första skivor. Men en och annan nyare låt dök även upp samt material från tiden med Grymlings. De flesta låtarna presenterades med en rolig anekdot eller berättelse om hur låten kommit till. Det blev lite som VH1 Storytellers med Pugh Rogefeldt.

Med sig på scenen hade han (stå)basisten Hasse Tholin och trummisen Micke Lyander. Gubbsen rockade och öste stundvis allt vad tygen höll. Så pass att baskaggen fick rättas till några gånger då den envisades med att förflytta sig framåt.

Det slog mig att Pugh är underskattad som gitarrist. Han hade fritt spelrum i trio-formatet och verkade stormtrivas med att få bända strängarna och riffa loss.

Bland kvällens höjdpunkter kan nämnas ”Grävmaskinen”, Hog farm, ”Jag är en liten pojke”, ”Bolla och rulla” och ”Spårljus” samt Pughs lysande munspelande i ”Jag har en guldgruva”.

Pugh Rogefeldt
Victoriateatern, Malmö
Torsdag 2011-02-04

 

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s