Vilken besvikelse det var när de första tonerna från pickupens nål började ljuda ur högtalarna. Det lät ju inte alls som hårdrocksgitarrer. Mer bara som lite mesigt distade rockgitarrer. Nästan som pop. Vart var disten och hårdrocksriffen? Vart var det tuffa ljudet från ”Constrictor”? Hmmm… fick jag verkligen med mig rätt skiva i fodralet?

Detta utspelades i mitt pojkrum några minuter efter att jag kommit hem från (legendariska) Nordlunds Musik med LP-skivan ”Love It To Death” i hösta hugg. Givetvis var det rätt skiva i fodralet. Det var bara jag som inte riktigt var mogen att ta till mig andra tongångar än W.A.S.P. eller liknande hårdrock.

Puckat av mig att dissa den här skivan som är en riktig pärla med sin svängiga och skitiga rock. Alice sjunger med nervig och hes röst som nu och då spricker på målbrottsvis. Mest ångestladdad är nog ”I’m Eighteen”. Älskar soundet på basen, gitarrerna och trummorna. Skitigt, rått och av förståliga skäl väldigt mycket 70-tal.

Men det är hammondorgel och keyboards som hjälper till att sätta den rätta stämningen, i synnerhet på ”Ballad Of Dwight Fry” och ”Black Juju”.

”Love It To Death” återkommer nu och då i stereon och tillhör den kategori av skivor som man kan plocka vilken låt som helst från utan att bli besviken.

Skivans bästa låtar är ”Is It My Body”, ”Long Way To Go”, ”Ballad Of Dwight Fry” och ”Caught In A Dream”.

FAKTA

Artist:
Alice Cooper

Titel:
Love It To Death

Låtlista:
Caught In A Dream
I’m Eighteen
Long Way To Go
Black Juju
Is It My Body
Hallowed Be My Name
Second Coming
Ballad Of Dwight Fry
Sun Arise

Alice Cooper - Love It To Death

Utgivningsår:
1971

Musiker:
Alice Cooper – sång, munspel
Glen Buxton – gitarr
Michael Bruce – gitarr, keyboard
Dennis Dunaway – bas
Neal Smith – trummor
Bob Ezrin – keyboard

Lyssna på Spotify

 

En tanke

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s