Lemmy - 49% motherfucker. 51% son of a bitch.
”We are Motörhead and we play Rock ’n’ Roll”

Paketet från Discshop anlände i förra veckan. Förutom tv-serien ”The Prisoner” och klassikern ”Paris, Texas” (med Ry Cooders fantastiska musik) var även dokumentären ”Lemmy” om Mr Rock ‘n’ Roll himself med i lådan.

Mannen som lever och är rockmyten personifierad. Men inte på nått tillgjort vis utan 100 procent ärligt och äkta. Lemmy är helt enkelt den han utger sig för att vara. Han drar inte på sig någon fånig scenkostym då han entrar scenen utan kliver rakt fram till micken i den outfit han tar på sig på morgonen när han kliver upp. Det vill säga tighta jeans, svart skjorta, cowboyhatt, boots och en cigg i mungipan.

Dokumentären är riktigt bra och underhållande precis som hans självbiografi ”White line fever”. Den är även stundvis gripande som när han har ett far och son snack hemma i soffan med sonen Paul Inder. Man får se en hel del nya sidor av herr Kilminster. Givetvis levereras det en mängd sköna citat, anekdoter och ett och annat riff.

Medverkar gör bland annat Phil Campbell, Mikkey Dee, ”Fast” Eddie Clarke, Dave Grohl, Billy Bob Thornton, Nikki Sixx, Joan Jett, Ozzy Osbourne, Alice Cooper, Metallica, Slash, Scott Ian, Dee Snider med flera.

Alla fans av Motörhead, de som gillar rock ‘n’ roll och de som gillar bra dokumentärer borde genast införskaffa ett exemplar av ”Lemmy” eller hyra den i närmsta filmbutik.

 

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s