Colossus – Spiritual Myiasis
Blev kontaktad av Stockholmsbaserade Colossus skinnsmiskare som undrade ifall det skulle vara av intresse att lyssna på och tycka till om deras EP ”Spiritual Myiasis”. Eftersom ny musik alltid är intressant så gav jag givetvis ”Spiritual Myiasis” en chans.

Efter några genomlyssningar så kan jag bara konstatera att jag gillar det jag hör och att det ger mersmak. Man kan placera Colossus i samma skivback (eller den bredvid) som TOOL, Mastodon, Coheed & Cambria och Kyuss. Det ger en hyfsad bild av hur kolossen låter. De spelar alltså progressiv metal och blandar in både stoner rock och psykedelisk rock.

”Spiritual Myiasis” har både snygga riff och lekfulla taktbyten. Lägg till en lagomt förbannad sångare som sjunger med en desperat, raspig stämma för att sen skrika rakt ut med hardcoreröst. Låtarna växer för varje genomlyssning och man hittar nya intressanta partier som gör att det håller i längden.

Det här är helt enkelt bra skit!

Lyssna på ”Spiritual Myiasis” direkt här nedan eller varför inte på Spotify.

”Parasite”

”The Gnawing”

”Eternal Return”

 

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s