Blev helt omkullvält första gången jag hörde RIVAL SONS strömma ur Steelfires laptophögtalare. Frågade genast vilka det var och fick till svar att de skulle spela på Putte i parken.

De spelar den perfekta mixen av LED ZEPPELIN, THE ANIMALS, FREE, THE WHO, THE DOORS osv. Det vill säga svängig 70-tals rock ‘n’ roll med en rejäl dos blues och en gnutta soul. Om man vill jämföra med nutida band så kan man säga att WOLFMOTHER och THE ANSWER fött en bebis och döpt den till RIVAL SONS.

Sångaren Jay Buchanan är helt fantastisk. Med sin hesa och råa rockröst som utan problem prickar de höga tonerna kan man inte låta bli att jämföra honom med Robert Plant. Han rör sig utan hinder mellan tung rock, blues och soul och ger deras lugnare låtar rejält med power när han tar i.

Det var ett tag sen jag hörde så bra riff och gitarrspelet är bitvis lysande. Till min glädje så kör Scott Holiday lite cool slide här och där. En gitarist helt i min smak. Rakt igenom spelar han jäkligt smakfullt och bjuder på doser med rejält elektrifierade solon.

Sen svänger rytmsektionen så där 70-tals gungigt att man blir lite tårögd. Stabila basgångar och vilda trummor avlöser varandra.

Det här är helt klart en av 2011 års stora rockplattor som för tillfället går på högvarv hemma hos Steelgardenmusic.

De låtar som får blodet att rusa fortare är ”Pressure and Time”, ”Save Me”, ”Gypsy Heart” och ”Burn Down Los Angeles”.

FAKTA

Artist:
Rival Sons

Titel:
Pressure & Time

Låtlista:
All Over the Road
Young Love
Pressure and Time
Only One
Get Mine
Burn Down Los Angeles
Save Me
Gypsy Heart
White Noise
Face of Light

Rival Sons - "Pressure and Time"

Utgivningsår:
2011

Musiker:
Jay Buchanan – sång
Scott Holiday – gitarr
Michael Miley – bas
Robin Everhart – trummor

Lyssna på Spotify

4 tankar

 1. Kul Stones att fler gillar dem. Då kanske de fortsätter göra bra musik och till och med kommer förbi med en ”riktig” turné.

  Såg dem på Putte i parken och jag säger bara DAMN! Det var så jäkla bra live. Skulle vilja se dem på ett svettigt KB någon gång.

  Gilla

 2. Gôtt med bra musik! Jag blev så glad när jag hörde detta. Kanske inte riktigt sååå bra som clutch….. Men påminner om Wolfmother. Fast lite tyngre och bättre?!?
  Orvars nu blev jag fika sugen igen…..
  Kram

  Gilla

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s