Jag har dyk ner en bra bit i delta blues träsket efter mitt inköp av en resonatorgitarr. Så förutom att finkamma Spotify efter schysst blues så har jag spanat runt en del efter inspirerande videoklipp.

Det är nått speciellt med den enkla kombinationen slidegitarr och själfull sång. Jag får till exempel ståpäls varje gång jag hör SON HOUSE spela ”Death Letter Blues”. Det kan fan inte bli så mycket mer blues än så här.

BUKKA WHITE & HOWLIN’ WOLF – ”Blues at Newport”

 

SON HOUSE – ”Death Letter Blues”

 

BUKKA WHITE – ”Aberdeen Mississippi Blues”

 

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s