Fick ett trevlig mail i måndags med länken badasme.com och en inloggningskod. Har sen dess suttit med ett nöjt flin på läpparna och förhandslyssnat på TOM WAITS nya skiva ”Bad As Me” om och om och om och om igen.

Så efter tre dagars lyssnande kan jag bara säga jävlar vilken grym skiva!

Med hjälp av blues, rock, gospel, folk och ballader guidas vi genom Toms egna värld fylld av udda karaktärer, mörka bakgator, romantik och mustiga skrönor. Givetvis har allt passerat genom hans alldeles unika ljudmaskin som han verkar bygga om mellan skivinspelningarna då det låter nytt och fräscht varje gång.

Tom Waits, fotograf Jesse Dylan
TOM WAITS, fotograf Jesse Dylan

Han berättar historier som få kan och arrangerar skickligt sina låtar för att få till det lilla extra som sätter stämningen perfekt. Den här gången har han hållit det avskalat, kort och bluesigt.

Han backas upp av den alltid fantastiske gitarristen Marc Ribot, gamle vapendragaren Larry Taylor på bas och gitarr samt sin son Casey Waits på trummor.

En handfull gäster brukar kikat förbi studion när han spelar in vilket även är fallet den här gången. Han gästas bland annat av Les Claypool (PRIMUS), Flea (RED HOT CHILI PEPPERS), Keith Richards (THE ROLLING STONES) och David Hidalgo (LOS LOBOS).

Nu fattas bara att det blir den 24:e så man kan få med sig skivan i iPhonen också.

”Bad As Me” kommer definitivt att hamna högt upp på min årsbästalista för 2011.

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s