Vilket sväng. Vilket ös. Vilket tryck. Blev helt bortblåst av DAN BAIRD AND HOMEMADE SIN när de gästade KB den 12 november.

Uppvärmningen PONTUS SNIBB 3 var överraskande bra. Den nybildade trion visade vart rock ‘n’ roll skåpet ska stå. De spelade lite av Pontus Snibbs gamla låtar och material från deras kommande album. Som avslutning bjöd de på en suverän cover av AC/DC’s klassiker ”Whole Lotta Rosie” där Pontus till och med tog sig en tur bland publiken med sin Gibson SG i högsta hugg.

Rören hann knappt svalna i stärkarna innan Dan Baird och grabbarna äntrade scenen. Från första till sista ton ger de verkligen järnet och bjuder på vad man nog kan säga en sjujäkla uppvisning i spelglädje.

Dan Baird and Homemade Sin

Herr Baird är centralt placerad vid micken med en Telecaster i händerna. Hans gamle vapendragare Mauro Magellan från GEORGIA SATELLITES sköter trummorna, Keith Christopher hanterar basen och Warner E. Hodges tar hand om sologitarren.

Herr Bairds hesa rockröst låter riktigt strålande live och man ser ett brett leende sticka fram bakom hans stripiga hår som hänger framför hans ansikte. Att spela rock ‘n’ roll är det bästa han vet.

Svett brukar vara ett tecken på att man jobbar hårt vilket man kan säga att Dan Baird gör på scenen. Endast den nedre centimetern av hans t-shirt var torr när de spelat klart.

Kvällens show står Warner E. Hodges för. Likt en knubbig version av Yngwie Malmsteen far han fram på scenen som en virvelvind och levererar mängder med högljudd rockgitarr. Kanske inte världsklass men avfyrat med hjärta och spelglädje.

Det är skitigt, svängigt, rockigt, ärligt, vackert, rivigt, lugnt, underhållande, snabbt, svettigt och alldeles… underbart. Det kan ha varit så att jag bevittnade en av årets bästa livespelningar.

3 tankar

  1. Nog för att Snibb & Co levererar svängig musik men jag har grymt svårt för hans röst. Har inte hört hans nya konstellation men Bonafide är jag grymt trött på. Musiken är precis av sådan sort som jag gillar men ack och ve hans klena röstresurser tar död på allt övrigt gillande från min sida….

    Gilla

  2. Tjena Ullis!
    Kan nog hålla med dig lite om Pontus röstresurser och Bonfire men jag blev mycket positivt överraskad när jag såg honom med Pontus Snibb 3 🙂

    Gilla

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s