Taggad av nostalgi och förväntningar klev jag in på KB strax innan SCREAMER körde igång med uppvärmningen. De bjöd på en stunds hygglig underhållning med IRON MAIDEN doftande hårdrock. Lämnade dock inget bestående intryck.

Så var det då äntligen dags. SKINTRADE, ett av sveriges bortglömda hårdrocksfenomen äntrar scenen. Nostalgifaktorn är hög vilket gör att man direkt är med på noterna när de dundrar igång. Det må ha runnit litervis med vatten under broarna sen sist med de levererar fläskiga riff och en massa tunggung som om tiden stått stilla sen början av 90-talet. Bäst av allt är att det fortfarande låter bra som fan.

Skintrade, KB 2012

De ger verkligen järnet från det första till det sista ackordet trots en ganska sval uppslutning av folk. Vi som är där visar dock vår uppskattning med mycket applåder och jubel. Det var nog inte bara jag som hade en varm och nostalgisk känsla inombords efter konserten.

Men ni ska inte tro att de bara lever på gamla meriter. De ger oss även en försmak av hur den kommande skivan kommer att låta med den nya låten ”Falling To Pieces” (som även är med på den nysläppta samlingsskivan ”Past And Present”). Som grand finale bjuder de givetvis på hiten ”Sick As A Dog”.

Det märks att de tycker att det här är det roligaste som finns och Matti Alfonzetti har fortfarande ett jäkla tryck i rösten. Han sjunger till och med riktigt skitbra. SKINTRADE visar att de fortfarande är ena jäklar på att spela hårdrock med både tyngd och sväng.

SKINTRADE
Support: Screamer
Datum: 30 mars 2012
Plats: KB, Malmö

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s