Öl sägs ju vara den rätta törstsläckaren för rockers och metallskallar. Men jag tror få undgått de senaste årens smyginförande av vinet på rockscenen. Kanske att MOTÖRHEAD och deras succé med sitt rödtjut kan ha ett finger med i spelet.

Även AC/DC, KISS, SATYRICON (Wongraven) och nu senast SLAYER har satt sina namn på vinetiketter. Det känns som att vartenda litet coverband snart har en egen vinare till salu. Missförstå mig rätt då jag verkligen uppskattar ett gott vin och är så pass lättlurad att jag tycker det är roligt att köpa ett ”hårdrocksvin” om jag får chansen.

Sweden Rock Premium Edition MerlotSå här en månad innan årets upplaga av Sweden Rock Festival slår upp portarna så passar man på att lansera inte bara ett utan två festivalviner. Förra årets satsning där man i samarbete med Åkesson Vin tog fram ett speciellt festivalrödvin (som faktiskt inte alls var så dumt) verkar ha slagit väl ut.

Fjolårets Merlot från Frankrike har ersatts av ett Australiensiskt Shiraz (mmmmm shiraaaazz) och sen har sortimentet utökats med ett vitt Chenin Blanc från Sydafrika. Fiffigt nog så buteljeras SRF-vinerna på petflaskor med skruvkork för en enkel och säker festivalhantering.

Ser fram emot att testa årets SRF-viner som den trendmedvetne hårdrockaren jag är. För vin är ju faktiskt det nya ölet. Skål!

Vinet är tappat i en begränsad upplaga och noggrant utvalt i samarbete med Åkesson Vin för Sweden Rock. Vinet passar utmärkt som sällskap till tidlös rockmusik i väntan på Sweden Rock Festival som äger rum den 6 till 9 juni i Sölvesborg.

Saxat från akessonvin.se

4 tankar

 1. Öl är det nya ölet och kommer alltid så vara. Även den gamla ölet och det nuvarande ölet. Skål!

  Gilla

 2. Tjena galacticmutilator!

  Du har nog inte helt fel i att öl faktiskt är det nya ölet med tanke på de senaste årens allt mer svällande och välsorterade utbud på Systembolaget. Vilket den ölälskare som jag faktiskt är bara kan gilla.

  Har du vägarna förbi Köpenhamn kan jag starkt rekommendera ett besök hos Ølbutikken – http://www.olbutikken.dk 😉

  Men ett gott vin är alltid ett gott vin. Gutår!

  Gilla

 3. Grämer mig som bara den att jag inte visste om Ölbutikken när jag var i Köpenhamn för några år sedan. Men jag ska förhoppningsvis dit snart igen så då är ett besök givet. Ska ju tydligen finnas något ställe som heter Khioskh eller liknande som också ska vara bra.

  Gilla

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s