Bättre sent än aldrig kommer här en liverapport från GOJIRA’s spelning i Köpenhamn den 2 november. Förseningen beror till stor del på att… eh framkallningen av bilderna drog ut på tiden… eller nått. Nå väl, håll till godo.

Mitt första besök på Pumpehuset i Köpenhamn blev en mycket trevlig upplevelse. Lokalen i sig var rätt cool med karg inredning och svartmålade väggar. Två barer inomhus, en toalett, en liten uteterass med bar samt en stor scen. That’s it. Mer behövs inte för att göra mig nöjd.

KLONE

Klone - Pumpehuset, 2012

Först ut var KLONE. Efter att ha förhandslyssnat på Spotify innan spelningen hade jag faktiskt inga större förväntningar. Efter deras spelning så var tyvärr mitt tycke för dem oförändrat. De var väl helt ok men inte mer. Inget jag kommer att lyssna på i framtiden.

TREPALIUM

Trepalium - Pumpehuset, 2012

Sen var det dags för ett band jag länge velat se live. De smått fantastiska TREPALIUM. För er som inte känner till dem kan man kalla dem för ett franskt svänggäng då de lyckas med den svåra balansakten att göra riktigt bra groove metal i dödsmetallförpackning.

Jäklar vilket sväng de bjöd på live. Lite som ett taggat PANTERA korsbefruktat med ett uppretat MESHUGGAH. Sångaren med de långa dreadsen besitter en grym growlröst som funkar klockrent live. Deras meckiga och svängiga metall skulle nog få de mest luttrade att svänga på huvudet och kanske till och med stampa takten med foten. Mycket bra helt enkelt.

GOJIRA

Gojira - Pumpehuset, 2012

Så hur var då kvällens huvudakt? Som ett kort svar så räcker det att bara säga helt jävla otroligt sjukt bra. Dessa fransmän som på nått vis gått från klarhet till klarhet för varje skiva de släppt och hela tiden utvecklat och förfinat sin melodiösa och progressiva dödsmetall. De lyckas att vara både hårda och mjuka utan att bli mesiga. Jag uppskattar att sången låter förbannad och inte brister ut i skönsång i tid och otid.

Senaste skivan ”L’Enfant Sauvage” som är ett mindre mästerverk får vi givetvis höra flera låtar från. Men det blandas annars rätt friskt från flera av deras album.

Det är brutalt, mäktigt och tight. Inramade av en väldigt konstnärlig och snygg scendekor ger de oss en lektion i hur man utan nåd fullständigt kör över sin publik.

Det känns som att GOJIRA just nu är en av de absolut bästa metallakter som man kan uppleva live just nu så om du missade dem kan jag bara beklaga.

GOJIRA
Support: Trepalium, Klone
Datum: 2 november 2012
Plats: Pumpehuset, Köpenhamn

 

2 tankar

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s