Hittade precis en video med Sam Westphalen där han gör en ganska så annorlunda akustisk cover på ”Mouth For War” med PANTERA. Trots den lite halvdana sången så är det gitarrspelet och trumandet som briljerar. Att spelstilen i bland kallas för guitar percussion förstår man varför när man ser videon.

Det är häftigt att se hur man med endast en akustisk gitarr kan låta som ett mindre band och det utan effektpedaler eller andra digitala mojänger. Det blir även mer intressant att titta på någon som spelar med mer än bara fingrarna. Lite mer show.

Klickade mig vidare och hittade ett helt gäng med fler covers utförda i samma stil och fastnade givetvis för ytterligare en hårdrockslåt, nämligen ”Seasons In The Abyss” av SLAYER.

Den första som jag och säkert några andra miljoner YouTube-tittare stötte på som spelade gitarr på ett liknande sätt var Andy McKee med låten ”Drifting”. Om jag inte minns helt fel så köpte jag även hans skiva direkt efter jag sett videon.

SAM WESTPHALEN – ”Mouth For War”

SAM WESTPHALEN – ”Seasons In The Abyss”

ANDY MCKEE – ”Drifting”

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s