Efter att ha upplevt HORISONT livs levande så är det bara att kapitulera. Jäklar vad de levererar live. Passande adjektiv att rada upp är tungt, tight, svängigt, hårt, 70-tal, klockrent, världsklass, ja listan kan göras mycket längre men jag tror ni fattar galoppen.

De kliver rätt in och kör sin grej som om det är det mest självklara i världen. Och ”grejen” för de som helt missat HORISONT är en skön mix av galopperande hårdrock á la tidiga IRON MAIDEN, unisont riffande likt THIN LIZZY, några stänk old school DEF LEPPARD och ett sjujäkla 70-talssväng.

Horisont, KB 2013

Jag tycker att deras skivor har aningens tunt ljud men live är det fullt tryck på basen. Och när jag nämner bas så måste jag passa på att ge en eloge till Magnus Delborg, en av de hårdast jobbande basister jag sett på en scen. Bara att titta på honom får det att rycka i foten och huvudet att gunga.

Men förutom att de levererar klockrena riff och att allt framförs så tight att man inte skulle få ett skohorn mellan så är det ändå Axel Söderbergs sång som toppar hela kalaset. Oj vad han sjunger bra. Man bara måste älska sångare som verkligen sätter de där höga tonerna live och inte bara på skiva.

Summa summarum, HORISONT bjöd på en riktig kanonspelning med nästintill bara topplåtar på setlistan.

HORISONT
Support: Troubled Horse
Datum: 5 oktober 2013
Plats: KB, Malmö

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s