Vrålar rakt ut precis som Johnny Winter i hans klassiska inledning av ”Johnny B. Goode”.

Rock ‘N’ Rooooooooll! Yeaaaah!

I mars är det premiär för en dokumentär om denna legend som är en av mina favoriter bland de gamla blueshjältarna. Det är tack vare honom och Stevie Ray Vaughan som jag överhuvudtaget fastnade för bluesen.

Efter att ha sett trailern och även såg att det är Greg Olliver, regissören bakom dokumentären om Lemmy, så höjdes förhoppningarna flera snäpp. Jag ser verkligen fram mot att få höra honom, andra musiker och vänner berätta om hans långa karriär. Karln har för tusan varit verksam i över 50 år så det lär finnas ett och annat att berätta.

Johnny Winter: Down & Dirty – Official teaser trailer

En bra ingång till Johnny Winter för dig som aldrig lyssnat på eller bara hört någon enstaka låt är en samling som heter ”Johnny Winter: A Rock ‘n’ Roll Collection”. Där visar han upp hela sin spännvidd från avskalad blues med dobro och slide till galet rock ‘n’ roll drag.

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s