Ytterligare en av de stora har kastat in handduken. JOHNNY WINTER avled i förrgår på sitt hotellrum i Schweiz. Han blev 70 år gammal, turnerade in i det sista och planerade att släppa nya skivan ”Step Back” i början av september.

JOHNNY WINTER var, är och förblir en av mina allra största gitarrhjältar inom blues och rock ‘n’ roll och då speciellt hans vassa färdighet med sliderör. Älskar hans explosiva spelstil och kaxiga attityd och att han fritt rörde sig mellan akustisk blues till galen 70-tals rock ‘n’ roll. Hans råa sångröst och karaktäristiska vrål, gärna mitt i ett solo när han tyckte att det svängde lite extra, gav hans uttryck extra pondus.

Jag är glad att jag 2007 bestämde mig för att gå och se honom spela på KB i Malmö. Han var ett fragment av sina glansdagar och gnistrade inte till för än de sista låtarna och då speciellt i den avslutande ”Highway 61” då han fick sin klassiska Gibson Firebird i händerna och slideröret på fingret. Men fast det inte var världens bästa spelning så kändes det skönt att ha fått se en av sina idoler livs levande.

JOHNNY WINTER – ”Jumpin’ Jack Flash (1974 UK TV Appearance)”

JOHNNY WINTER – ”Medley (Rockpalast 1979)”

JOHNNY WINTER – ”Rock’n’Roll Hootchie Koo”

JOHNNY WINTER – ”Mojo Boogie (Sonet Studio, Bromma, Sweden 1987)”

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s