Tog en titt i mailboxen och gick igenom de mail som stjärnmarkerats för att tittas närmre på. Efter en stunds lyssning så fastnade jag lite extra för de fyra guldkornen här under.

RIDEAU

Med en snygg video och en bra sångröst kommer man långt. Fastnade nästan direkt för den här råa och smått brutala låten av rock ‘n’ roll-duon RIDEAU. Beskrivningen i mailet de skickade av vad de är och hur de låter stämmer ganska bra överens med verkligheten.

Det är historiens eko och framtidens oljud. Sånger om extas, nöd och död som kommer skaka om din själ och stilla ditt sinne. De har mutat in området mellan Queens of the stoneage och The Bronx och där bosatt sig med emigranter från landet Kvelertak.

RIDEAU – ”Stand Still”

IMMORAL HAZARD

Hur många grekiska hårdrocks- eller metallband kan du räkna upp?
Jag kan två på rak arm, NIGHTSTALKER och DEAD CONGREGATION, men sen är det rätt tomt. Men nu kan jag om någon skulle fråga även räkna upp IMMORAL HAZARD.

Encyclopaedia Metallum listas de som Heavy/Thrash Metal vilket är en rätt bra genrekategorisering. De levererar rätt rå sång, rätt bra klipp i takterna och rätt klassiskt riffande. Nyskapande? Inte alls, men skulle faktiskt funka riktigt bra på hög volym i bilstereon.

THE RED FUSE

En sitter i Jönköping och en sitter i Kiruna och tillsammans bildar de garage/blues/rock duon THE RED FUSE. Deras influenser är THE WHITE STRIPES, THE BLACK KEYS och THE DOORS, vilket inte alls är de sämsta förebilderna när man vill skramla loss lite rockmusik. Debut EP’n spelades tydligen in på en styv månad och då utan att de hade träffats på riktigt. Inte alls så illa pinkat.

FRIENDSHIP

Fick ett mail från våra grannar i väster, närmare bestämt Oslo och 60/70-talsrockarna i powertrion FRIENDSHIP. Det visade sig vara riktigt svängigt. Deras självbetitlade debutalbum släpptes i oktober 2014 och har du Spotify så är det bara att klicka här för en genomlyssning.

Men det verkar vara live som man ska uppleva dem. I Metal Hammer Magazine fick de betyget 8 av 10 av en konsertrecensenten som skrev “Good vocal harmonies, sick drumming, funky bass, lots of groove and good guitar solos = a good vibe.”

FRIENDSHIP – ”Burn Down the Dance Floor”

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s