Lyckan av att hitta en artist eller grupp som man aldrig hört talas om tidigare men som vid första lyssningen får hela världen att stanna still för några ögonblick hittade jag för någon vecka sen. Dom har swischat förbi när jag skummat igenom intervjuer med bland annat Neil Fallon i Clutch och deras namn har synts i nått nummer av Classic Rock Magazine. De jag pratar om är Sixty Watt Shaman och deras platta ”Reason to live” från 2002. Tyvärr verkar det som om de inte  existerar som grupp sen 2003 (fast de är fortfarande aktiva på MySpace).

Redan efter de första sekunderna av provlyssningen på iTunes Music Store tryckte jag på köpknappen. Helt rätt stuk av tung, riffig hårdrock. Sångarens röst fastnade direkt. Han låter lite som en korsning mellan Scott Weiland (Stone Temple Pilots) och Dave Slocum (Artimus Pyledriver).

Jag rekommenderar helt klart Sixty Watt Shaman om du gillar tung musik av typen stoner rock, sludge rock och ett uns bluesfeeling på toppen.

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s