Avslöjandet av biljettfusket hos vissa av TicNets ombud och återförsäljare kom ju inte direkt som någon chock. Att nått varit fel har man ju misstänkt ett tag när så många biljetter hamnar lite för fort hos till exempel blocket och de webbsiter som säljer ”svarta biljetter” till överpriser till slutsålda evenemang direkt efter att TicNet sålt slut på biljetterna.

Som privatperson fick man köpa max fyra stycken biljetter till AC/DCs konsert i Globen. Jag hade tur och kom fram efter bara ett par minuter efter klockan tio då de släpptes. Surfade ut på blocket lite senare och hittade massor med AC/DC-biljetter till salu till rena fantasipriserna. Trist att vissa verkar köpa biljetter bara för att kunna tjäna en extra hacka.

TicNet med flera borde se över sina rutiner av biljettförsäljning till främst de större konserterna så att folk slipper bli lurade att köpa biljetterna svart till överpriser. Alla återförsäljare och ombud borde kontrolleras så att de blir omöjligt att fuska. Kanske en lösning är att namnet på köparen trycks på biljetten så att den blir personlig. Eller att man måste uppge ett personnummer vars folkbokförda adress är dit biljetterna skickas.

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s