Lyssnade på Unida i förra veckan. Ett band som förmodligen fortfarande hade funnits om inte Sony hade schabblat bort deras andra album.

Albumet som gick under namnet ”The Great Divide” spelades in och låg klart för release med omslag och allt. Men relesasedatumet sköts fram några gånger tills det kom fram att någon på Sony tydligen inte gillade skivan alls så hela produktionen kastades i papperskorgen.

Vad som egentligen låg bakom att skivan aldrig gavs ut vet nog bara de inblandade men det är synd och skam att det gick som det gick. När man lyssnar man på skivan (som givetvis läckt ut på internet) så slår det en att den förmodligen hade gjort Unida riktigt stora. Speciellt med tanke på Queens Of The Stone Age som nog i stor utsträckning delar samma fans fick en stor hit med ”Songs For The Deaf” samma år som ”The Great Divide” skulle ha släppts.

Man får tacka gudarna att John Garcia gick vidare och fortsätter att leverera bra musik med Hermano. Ge gärna deras senaste platta ”…Into The Examroom” en chans. Den värmer skönt i höstrusket.

2 tankar

  1. Nej, vad jag vet så la de ner ett tag efter att deras platta blev droppad av Sony. De enda Takida jag känner till är från Ånge och hade/har en jättehit med låten ”Curly Sue”.

    Gilla

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s