Kunde inte i min vildaste fantasi tro att jag skulle börja titta på SVTs senaste musiksatsning Dansbandskampen. Men när jag läste i tidningen att Stefan, en kompis från förr skulle vara med och tävla med gruppen Larz Kristerz så blev det ju genast lite intressant.

Jag ska erkänna att det spelats en del dansbandsmusik à la 70-tal på många förfester och bilfester hemma i norrland och favoritbandet var givetvis Flamingo kvintetten.

Har sett de två första delarna och gillar formatet som jag tycker är roligare än Idol och de andra musik- och talangtävlingarna som gått de senaste åren i tv. 

Det som gör att det blir bra är dels  den spelglädje de visar upp och utmaningen att verkligen göra kända låtar till sina egna och stöpa om dem till dansbandsformat. Vilket inte är så lätt som man kan tro. Larz Kristerz behärskar detta med bravur. Sen har de ju hittat det ”rätta” 70-talssoundet. Mycket tack vare att de använder gamla instrument och annan utrustning från 60 och 70-talet och att de givetvis är jäkligt duktiga musiker.

Så nu håller jag tummarna och hoppas att de går och vinner hela klabbet. Kör så det ryker Larz Kristerz!

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s