Har den senaste veckan tittat på tv-serien ”Freaks And Geeks” från 1999. Hade totalt glömt att den var så bra. Det är helt klart en av de bästa ”college-serierna” som gjorts. Den har alla ingredienser så som sportfånarna, nördarna, plugghästarna, ”freaksen”, pinsamma föräldrar och givetvis alla tonårsbekymmer som man kan tänka sig. Min favorit är helt klart nörden Bill Haverchuck som spelas av Martin Starr. Han är fullkomligt lysande. Han måste ha varit förlagan när man skapade Napoleon Dynamite, som enligt mig är en av de roligaste filmer som gjorts.

Serien innehåller dessutom väldigt mycket bra musik. I de första avsnitten så betas nästan hela Van Halens debut platta av. Men det slutar inte där utan sen fortsätter det vidare med Rush, Cream, The Who, David Bowie, Queen, Greatful Dead osv. Ledmotivet är ”Bad Reputation” av Joan Jett & The Blackhearts som är en riktig punkrockrökare.

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s