Richard Lindgren

richard_lindgren

Jag är inte nått vidare fan av förband. För det mesta så brukar det bara innebära att man får vänta ännu längre på den artist som man betalat för att se. Men emellanåt så funkar det. Richard Lindgren som var helt okänd för mig innan han i onsdags gjorde ett helt lysande framträdande. Det var länge sen jag såg och hörde nått så trasigt och tragiskt men ändå så vackert. Hans knarriga och smått desperata röst skickade rysningar långt in i ryggmärgen. Jag kan varmt rekommendera hans nya dubbelskiva ”A Man You Can Hate”.

Dr. John

Dr. John

Men hur var det med doktorn då? Jodå han levererade en av de svängigaste konserter jag sett. Iförd en cool, bredrandig kostym, hatt och solglasögon äntrade han scenen och funkade direkt igång med ”Iko Iko”. New Orleans stolthet visade att han trots en uppnådd mogen ålder av 67 bast vet hur man får det att svänga. Han bjuder emellanåt på några danssteg mellan sitt piano och sin orgel.

Hela KB förvandlas för en dryg timme till ett svettigt New Orleans där närvaron av magi och voodoo når sin höjdpunkt i ”I Been Hoodood”. Det blandas både nya och gamla låtar där ibland klassiker som ”Such A Night”, ”Mama Roux”, ”Wang Dang Doodle” och ”Right Place, Wrong Time”. Vad man man säga, helt klart världsklass.

 

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s