Måste börja tala om att jag inte är nått större fan av musikaler. Har aldrig riktigt förstått det där med att alla repliker ska sjungas. Sen är väl inte musikalmusiken någon vidare höjdare heller. Enstaka låtar är okej men aldrig helheten. Men det finns ju alltid undantag.

I lördags så var vi och såg Jesus Christ SuperstarMalmö Operan. Den har fått fantastiska recensioner och blivit uppmärksammad mycket tack vare att Ola Salo från The Ark spelar Jesus. Ola har även stått för den svenska nyöversättningen. Nu föll det sig så att Ola inte var med i lördagens föreställning utan hans stand-in Nicklas Säwström axlade de vita kläderna som Jesus.

Men vilken kanonshow det bjöds på. Häftiga kulisser, effektfullt ljus, bra ljud. Sen en Judas spelad av Patrik Martinsson som verkligen kunde ta i så det rockade gjorde det till en fullträff. Skönt att få höra distade gitarrer och rockiga basgångar i en musikal. Sen är det nått visst med en Jesus som går upp i falsettskrik á la Rob Halford. 

Hur gick det utan Ola Salo då? Jag kan ju inte riktigt jämföra men Nicklas funkade hur bra som helst som Jesus och sjöng kanonbra.

Så här efteråt är man lite sugen att läsa boken.

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s