De som tror att ZZ Top bara är ”La Grange”, ”Tush” och ”Afterburner” har förmodligen tyvärr missat deras fantastiska back-katalog.

Innan de förlorade sig i keyboards och synthtrummor var ZZ Top en helt fantastik bluesrock- och boogietrio från Texas. Deras ständiga tunérande betalade sig och de började sälja massor med skivor. 1976 gav de sig ut på en årslång turné som gick under namnet ”The Worldwide Texas Tour”. Vilket var en av dåtidens största liveakter och innefattade bland annat en gigantisk scen i form av delstaten Texas, tjurar, bisonoxar, kaktusar, prärievargar, ormar och spindlar. Den var även en av de mest inkomstbringande turnéerna med en vinst på mer än 11,5 miljoner dollar.

Sen storsäljarna ”Eliminator” och ”Afterburner” övergav de tyvärr det klassiska ”ZZ-gunget” för ett mer rakt sound och experimenterande med synthar och andra skumma ljud. Jag hoppas att Rick Rubin får dem tillbaka på rätt spår igen på deras kommande skiva som ska släppas någon gång under 2009.

Här kommer ett klipp från Rockpalast i Tyskland 1980. Hela konserten är grym där de verkligen visar vilket fantastiskt liveband de är. Plommonstop och långt skägg är inte helt otufft. Spana även in deras vita mockasiner eller vad man nu kan kalla det.

 

ZZ Top – ”Jesus Just Left Chicago”

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s