Death Metal LiveDeath Metal Live

Inhandlade en stenhård dvd-box till mig själv så här mitt i julhysterin. Min omtänksamme sambo pekade på den mest för skojs skull på en av hyllorna på Skivlagret och sa nått i stil med:
– Den här borde väl du köpa, Carcass är ju med och den kostar bara 179 spänn.

Jag hade för tillfället fullt fokus på en nysläppt musik-dvd med ZZ Top (mer om den strax). Men när jag hörde Carcass nämnas byttes snabbt fokuset till dödsmetall-boxen i stället. Det visade sig vara en fullmatad box innehållandes fyra skivor med Decapitated, Deicide, Napalm Death och Carcass. Ett givet inköp!

Jag har mest hunnit med att provlyssna lite än och kvaliten på Carcass dvdn är tyvärr inte den bästa. Trist när man ser ”vhs-svaj”. Men lite svaj och brus spelar inte så stor roll när musiken är i toppklass. Mycket skoj att se de gamla dödshjältarna lira (jag såg dem förresten på Sweden Rock Festival 2008 och var smått lyrisk efteråt). Förrutom två konserter så var det även med en hand full musikvideos.

Deicide innehöll förrutom konserten en rätt skoj bonusfilm där man fick vara med i studion och hemma hos bandmedlemarna. Skivorna med Decapitated och Napalm Death innehöll en konsert vardera.

Så på det hela taget och för det ringa priset av 179 kr så var det mycket pang (och nostalgi) för pengarna.

ZZ Top - Double Down LiveDouble Down Live

ZZ Tops nya musik-dvd ”Double Down Live” går inte heller av för hackor. Konserten för Rockpalast från 1980 har de alltså nu äntligen släppt på dvd. Så nu kan den avnjutas i förhoppningsvis lite bättre kvalitet än en ”fulnerladdad” divx-fil som i sin tur bygger på en vhs-inspelning från någon tysk tv-sändning.

Det fick räcka med dödsmetall så de skäggiga gubbarna får vänta en stund innan de får en given plats i dvd-hyllan. Men jag kan likt förbannat rekommendera den varmt trots att jag inte sett den på dvd ännu. För det är en sjukt bra konsert som visar att ZZ Top är så mycket mer än skojiga skägg, tufa bilar och synth-trummor.

 

5 tankar

 1. Måste här också passa på att tipsa om ”Monsters of Metal Vol 6” samt dito ”Vol 7” som finns på Ginza för 199 resp. 229 riksdaler.

  Båda DVD:erna innehåller officiella videos, 66 stycken till antalet (per titel, alltså) – varav en per band! Det är alltså 66 olika band som avnjuts… Volym 7 innehåller dessutom som bonus 6 livespår; 66+6! 🙂

  Givna köp?

  Sexan: http://www.ginza.se/Product/Product.aspx?Identifier=195108
  Sjuan: http://www.ginza.se/Product/Product.aspx?Identifier=219248

  Gilla

 2. ullis: Bara Carcass-skivan är värd pengarna så jag hoppas att han får en god och hård jul bror din 🙂

  Fredrik: Damn! Mängder med musikvideos till schysta priser. Ska genast göra ett tillägg på min önskelista 🙂

  Gilla

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s