The Who - Live At The Isle Of Weight 1970Fyndade The Who’s legendariska gig från The Isle of Weight Festival 1970 där de spelar inför 600 000 musikälskare. Hela konserten remastrad under uppsikt av Pete Townshend och med lite extramaterial i form av några outgivna liveklipp samt en nyinspelad intervju med Pete Townshend gjord av originalfilmens regissör Murray Lernier.

De gör ett riktigt kanonframträdande med Pete iförd sin legendariska vita overall och John Entwistle uppklädd i nån slags halloweenkostym i form av ett skelett. Roger Daltrey som besitter en av världens klart bästa rockröster sjunger som en gud genom hela konserten.

Sist men inte minst en toppad Keith Moon bakom trummorna som visar meningen med kontrollerat kaos och galenskap. Man måste bara älska hans trummstil.

The Who – ”I Can’t Explain ( Live At The Isle Of Wight Festival 1970)”

Första delen av konserten är mycket av en hit kavalkad med en del då helt nya låtar instoppade. Men det är den andra delen av konserten där de river av stora delar av rockoperan ”Tommy” som får pälsen att ställa sig upp på armarna. När man får det rakt upp och ner live så återupptäcker man hur jäkla bra det är. Måste nog kolla på filmen nån dag framöver.

The Who – ”Pinball Wizard ( Live At The Isle Of Wight Festival 1970)”

 

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s