Cyndi LauperTrodde aldrig jag skulle skriva om Cyndi Lauper. Men när jag förra veckan såg hennes skiva ”Memphis Blues” som nyhet på Spotify blev jag nyfiken. Kan verkligen hon som sjöng popdängan ”Girls Just Wanna Have Fun” också sjunga blues. Så jag blev glatt överraskad då det visar sig att hon har en rätt cool bluesröst och dessutom fått ihop en svängig skiva.

Skoj att se hur hon sökt sig till rockens rötter och dessutom verkat gilla vad hon hittade. Det finns ett gäng live-klipp på YouTube med framträdanden från diverse talkshows där hon sjunger och dansar så det ryker.

Skivans gästmusiker är inte de sämsta. Eller vad sägs om självaste B.B. King, Allen Toussaint, Jonny Lang, Ann Peebles och munspelsvirtuosen Charlie Musselwhite.

Varför inte provlyssna på ”Memphis Blues” på Spotify?

Cyndi Lauper – ”Just Your Fool (feat. Charlie Musselwhite)”

 

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s