Motörhead ShirazVad skulle du svarat på frågan om vilken dryck som Motörhead mest troligt skulle släppa som sin egna?

Jag hade nog först svarat whisky eller öl. Och sen chansat på vodka. Sist innan läsk och saft hade jag nog gissat på vin.

Tro det eller ej men nu finns det som beställningsvara på Systembolaget ett ”Motörhead Shiraz”. Vinet är speciellt framtaget tillsammans med SCM och importeras av Grapes. Det verkar inte vara ett billigt skitvin heller utan det ligger på över hundralappen. 714 kr kostar en låda med sex buteljer äkta ”hårdrocksvin”.

Vinet beskrivs på följande sätt på Grapes webbplats:

”Vinet har en mycket fruktig doft med inslag av vanilj, björnbär, plommon, eukalyptus och lakrits. Smakrikt fruktigt vin med inslag av mörka körsbär, björnbär, vanilj, plommon och fat. Med mjuka avrundade tanniner. Njut av Motörhead Shiraz med till t.ex. grillade lammkotletter med vitlök och rosmarin. Passar givetvis också till andra rätter med lamm eller nötkött samt pasta och smakrika ostar.”

Synd att grillsäsongen är över. Men som tur är tar aldrig hårdrockssäsongen slut.

 

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s