Det är inte så ofta man stöter på ny, bra blues. Men idag hände det. Surfade in på Victoriateaterns webbplats och fick syn på en gulnad bild av en man iklädd ”gubbkeps” och rubriken ”4-5/3 THORBJØRN RISAGER- DANMARKS BÄSTA BLUESRÖST”.

Sökte genast upp Thorbjørn Risager på Spotify för att provlyssna. Valde hans senaste platta ”Track Record” och körde igång ”Rock ‘N’ Roll Ride”. Pulsen steg direkt när de murrigt, överstyrda gitarrerna rev igång ett tungt riff tillsammans med slidegitarr och ”stampande” trummor. Lägg sen till en sjuhelsikes bluesröst. Ja då ställer sig armhåret rakt upp på undertecknad.

Jag tänker på både Bjørn Berge och Svante Sjöblom när jag hör Thorbjørn Risagers sångröst och stil. Vilket sätter honom i mycket gott sällskap.

Vilken jäkla power och vilket sväng han framkallar. Det känns ända in till märgen när han tar i med sin tjocka och rökiga röst. Precis så ska blues framföras, med kraft och inlevelse.

På ”Track Record” blandas det friskt mellan root blues som i ”Rock ‘N’ Roll Ride”, blues rock och Chicago blues med fulla ställ på blåssektionen. Den kommer definitivt att snurra en massa varv i mina lurar den närmsta tiden.

Thorbjørn Risager – ”Baby Please Don’t Go”

 

Torbjørn Risager – ”Mr Bad Luck”

 

6 tankar

 1. Riktigt schysst blogg och tack för det här tipset. Sitter just nu och lyssnar igenom ”Track Record” – riktigt skön skiva.

  Mvh
  Jonte

  Gilla

 2. Hej Jonte!
  Skoj att du gillar bloggen. Spanade givetvis in din blogg och gillar vad jag läser. Alltid roligt att läsa nya bloggar och få tips och inspiration.

  Kan ju bara hålla med att Thorbjørn Risagers skiva är riktigt skön.

  /Nosegarden

  Gilla

 3. Tjena Stones!

  Välkommen till bloggen. Prenumererade genast på ”Tune of the day” på Spotify. Gött med en blandlista som bara växer 🙂

  Gilla

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s