Nörd kollektionen
Steelfire: Ska vi dra in till city och kolla lite i affärer?
Nosegarden: Det kunde väl vara skoj. Vi kan ta en kaffe på nått trevlig ställe.
Steelfire: Det gör vi.
Nosegarden: Är det nått speciellt du är ute efter?
Steelfire: Nä, men vi kan väl ta en sväng på bokrean?
Nosegarden: Det gör vi.

Ungefär så lät samtalet i går förmiddag. Så helt utan några speciella planer mer än att ta en titt på bokrean cyklade vi in till Malmö city. Hade egentligen inte tänkt köpa nått alls utan mest titta. Men det är skumt att det är just de gångerna man hittar en massa saker som man helt enkelt inte kan klara sig utan och kommer hem med händerna fulla av plastkassar.

Är man musiknörd så kommer förmodligen det mesta som hamnat i kassarna även ha någon slags rockreferens. Givetvis blev det så även denna shoppinglördag som började med ett besök på Akademibokhandeln och bokrean.

Efter att ha fyndat ett gäng ljudböcker för att täcka de närmsta månadernas trista pendlingstid till jobbet så började musiknörden botanisera bland musikrelaterad litteratur. Och fynden blev två av de tyngsta böcker jag någonsin släpat hem.

The Illustrated Encyclopedia Of Guitar HerosFörst hittade jag ”The Illustrated Encyclopedia Of Guitar Heros”. 450 sidor sprängfyllda med i princip alla gitarrhjältar som finns och har funnits inom rock, blues och hårdrock. Mängder med snygga bilder och förord av Brian May fick Nosegarden att slå till.

Sen bläddrade jag i boken ”The Art Of Classic Rock” som innehöll så mycket snygga omslag, posters och promotionbilder att jag var tvungen att köpa den. Då jag dagligen jobbar med bland annat grafisk design och webb design gillar jag även själva förpackningen och den grafiska inramningen av musik. Är lite av en sucker för snygga skivomslag.

Rolling Stones kalsongerEfter böckerna blev det dags för kläder och bland annat så fick Dressman ett besök. Förutom en rockig jeansskjorta införskaffades även en box med två designade Rolling Stones-kalsonger. Ingen har väl undgått Dressmans reklam med de berömda stenarnas musik och rockinspirerade t-shirts. Rock ‘n’ roll ska helt klart bäras närmast kroppen.

Elvis Presley - The King Of Rock N' Roll Cabernet Sauvignon 2009Sista besöket blev Systembolaget för inköp av goda rusdrycker inför kvällen. Där på hyllan stod helt plötsligt kungen av rock ‘n’ roll och vinkade till mig. Självklart ska vi njuta av en ”Elvis Presley – The King Of Rock N’ Roll Cabernet Sauvignon 2009” till lördagsmiddagen tänkte jag och lät en flaska blanda sig med de andra rusdryckerna i varukorgen.

Sen var vi rätt trötta av allt shoppande. Med plastkassarna dinglande på styrstången trampade vi hemåt igen till hemmets lugna vrå.

Så från att inte ha tänkt handla nått speciellt så shoppade musiknörden loss som om det inte fanns en morgondag. Det var tur att det var lönehelg.

 

2 tankar

  1. Det var ett fynd. ”The Art Of Classic Rock” har jäkligt snygga bilder.

    Vinet var lite som Elvis mot slutet. Rundt och fylligt med ganska mycket sötma. Ett helt ok vin. Men jag köper för det mesta shirazviner så jag tänkte fixa en Motörhead Shiraz och testa inom kort 🙂

    Gilla

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s