Hong Faux
”Har ni ngn emailadress – så att jag kan skicka våra sprillans ep?”

Så såg hälsningen ut i kommentarerna på ett av våra blogginlägg. Jag blir naturligtvis nyfiken då något band försöker komma i kontakt med oss och vill att vi ska lyssna på deras musik. Lyckligtvis så hade han fyllt i deras webbadress i sin avsändare så jag kunde spåra upp hans band.

Det visade sig vara Hong Faux från Stockholm vars EP tydligen spelats en hel del i radio de senaste månaderna. Dock utan min vetskap då jag är en usel radiolyssnare.

Letade upp EP:n ”Novus Forum MMX” på Spotify för en genomlyssning och blev väldigt positivt överraskad. Det var ju riktigt bra!

De blandar rejäla nypor stoner rock med klassisk 70-tals hårdrock och några nypor grunge och doom. En riktigt bra blandning som jag vill höra mycket mer av.

Inledande ”Present Tense-Less” har ett skönt driv med väldigt fuzziga riff och stark refräng. ”Bad City Blues” leder oss in på syradrypande stoner-mark. Tungt, malande och psykedeliskt. EP:ns starkaste låt.

Sista låten ”Blade” är en mellantempo låt som för tankarna lite till Foo Fighters och klassisk hårdrock.

Om de släpper en fullängdare som håller samma höga klass så är risken stor att det kommer att bli en av årets bästa plattor.

Här hittar ni Hong Faux officiella webbsida.

 

3 tankar

  1. Grymt! Spanade givetvis in om de även kommer till Malmö men tyvärr så följer inte Hong Faux med när Graveyard spelar på Debaser nästa helg 😦

    Fast Graveyard kommer jag nog gå på i alla fall 🙂

    Gilla

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s