Förvandlingen
Har fixat biljetter till Franz Kafkas ”Förvandlingen” uppsatt av Malmö Stadsteater. Det ska bli riktigt häftigt att se Kafkas surrealistiska mästerverk. Speciellt sen man hört en hel del om den spektakulära scenografin och att huvudrollsinnehavaren bokstavligt klättrar på väggarna. Uppsättningen är regisserad av Gísli Örn Gardarsson, en regissör som det tydligen talas mycket om inom teatervärlden.

Men vad har teater på en musikblogg att göra?
En hel del om musiken är specialkomponerad av Nick Cave och Warren Ellis. Dessa herrar har samarbetat en hel del. Förutom i The Bad Seeds och Grinderman så har de även skrivit filmmusiken till ”The Proposition” (även manus av Nick Cave), ”The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford” och ”The Road”.

Tre jäkligt bra filmer med jäkligt bra och stämningsfull musik så förväntningarna på musiken i ”Förvandlingen” är hög.

 

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s