Skönt att det inte bara är livesändningar av stora sportevenemang som premieras på tv. SVT sätter ner foten och spänner sina publik service muskler och dunkar till med både HD-kvalitet och 5:1 ljud när de sänder ”de stora fyras” konserter på söndag.

Så för alla er som ser ut som frågetecken och undrar ”stora fyra vadå?” så är förklaringen att ”de stora fyra” eller ”the big four” syftar på de fyra band som banade väg för trash metalens frammarsch i början av 80-talet. Dessa band var som smeknamnet så finurligt avslöjar de fyra som lyckades bli stora och skaffa sig en trogen publik.

Vi som ej fick biljett eller som valde att inte köpa någon kan alltså njuta av Anthrax, Megadeth, Slayer och Metallica på bästa sändningstid hemma i tv-soffan. Har man en schysst hemmabioanläggning och stor tv så kommer det kanske till och med att kännas som om man är där.

Givetvis så kommer det även att sändas på SVT Play.

Public service – reklamfinansierad tv: 1-0

 

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s