TOM PETTY har legat mig mycket varmt om hjärtat sen jag hörde skivan ”Full Moon Fever” någon gång på högstadiet. Har följt honom ganska troget genom åren både med THE HEARTBREAKERS och som soloartist. Det är nått med hans röst och coola stil som gör honom väldigt speciell. Och påstår jag att han är en duktig låtskrivare tror jag inte så många säger att jag har fel.

Musiken på ”Mojo” är tillbakalutad, gubbigsvängig, cool, lite grinig och framförd med hundra procent spelglädje. Det vilar en slags äkthet över hela produktionen som man sällan hör nu för tiden. Förmodligen kommer äktheten från att skivan spelades in live i studion utan pålägg i efterhand.

Det bjuds på klassisk rock, svängig rock ‘n’ roll, tung 70-talsrock och softa ballader. Allt med ett skimmer av blues över sig.

Genomgående är ”Mojo” mycket välspelad och speciellt en stor eloge till Mike Campbell, en av världens bästa rockgitarrister. Han spelar så jäkla snyggt och jag älskar hans slidespel.

”Mojo” är en helt perfekt skiva att sätta på i bilen eller att ha i lurarna till och från jobbet. Ett perfekt soundtrack när man reser, vilket brukar vara de gånger som man behöver bra musik som mest.

De låtar som snurrar lite extra är ”Candy”, ”I Should Have Known It”, ”Jefferson Jericho Blues”, ”Let Yourself Go” och ”Takin’ my Time”.

FAKTA

Artist:
Tom Petty and the Heartbreakers

Titel:
Mojo

Låtlista:
Jefferson Jericho Blues
First Flash of Freedom
Running Man’s Bible
The Trip to Pirate’s Cove
Candy
No Reason to Cry
I Should Have Known It
U.S. 41
Takin’ My Time
Let Yourself Go
Don’t Pull Me Over
Lover’s Touch
High In the Morning
Something Good Coming
Good Enough

Tom Petty and the Heartbreakers - "Mojo"

Utgivningsår:
2010

Musiker:
Tom Petty – sång, gitarr
Mike Campbell – gitarr
Scott Thurston – gitarr, munspel
Benmont Tench – piano, orgel
Ron Blair – bas
Steve Ferrone – trummor

Lyssna på Spotify

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s