Så där ja. Då var det ute ny musik från VAN HALEN i form av en singel med titeln ”Tattoo”. Det första som släppts på vax (hm, hårddisk är väl mer korrekt 2012) med David Lee Roth och Eddie Van Halen på 16 år. Väldigt många skriker ut av glädje att de två återigen är sams och skapar ny musik som på de god ol’ days.

Själv är jag lite mer luttrad. Det känns som om en väldigt stor bit av VAN HALENS innersta själ försvann med Michael Anthony. Eddies son Wolfgang är säkert en helt ok basist men någon ersättare av Michael är han inte. Och vem ska nu ta de höga tonerna?

Jag tillhör de som tycker att Sammy Hagar var deras bästa sångare. Han lyfte hela gruppen till högre höjder både låt- och sångmässigt när han tog över mikrofonen 1985. Håller skivorna ”5150” och ”For Unlawful Carnal Knowledge” väldigt högt.

Hur det än blir så kommer nog nya skivan ”A Different Kind of Truth” inte att bli sämre än katastrofen ”Van Halen III” från 1998 med Gary Cherone på sång.

Men jag hyser ändå hopp om den kommande skivan och håller tummar och tår för att Eddie inte tappat stinget vad det gäller att snickra ihop bra låtar med snygga riff och att han även har några nya coola gitarrtrick i rockärmen.

Jag erkänner att jag inte lyssnat på ”Tattoo” så många gånger än och att den kändes ganska tunn. Men jag tror att det är en sån där låt som växer.

”A Different Kind of Truth” släpps den 6 februari.

VAN HALEN – ”Tattoo”

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s