Oj vad jag ville att han skulle ha spelat som på Woodstock på KB 2007. Det hade varit så jäkla coolt att ha fått se en ung och vital JOHNNY WINTER spela skiten ur sin Gibson Firebird. Och precis när det svänger som mest vråla sitt karaktäristiska Yeah!.

Johnny Winter, KB 2007
JOHNNY WINTER, KB, 2007

JOHNNY WINTER har länge varit en hjälte för mig och tillsammans med STEVIE RAY VAUGHAN lurades jag in på bluesens blå vägar. Utan att jag märkte de så började jag med tyngre och tyngre saker. Efter några år så vaknade jag upp med BUKKA WHITE i lurarna och en slide på fingret. Utan Johnny kunde det gått riktigt illa. Tänk om – hemska tanke – det varit Christer Sjögren som lurade mig.

Här under bjuds det på nästan 11 minuter ren bluesmagi. Höj volymen och njut!

JOHNNY WINTER – ”Mean Town Blues (Live at Woodstock ’69)”

En tanke

Skriv gärna en kommentar…

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s